Whitehaven pludmale, Austrālija

whitehaven pludmaleWhitehaven pludmale Austrālijā (Whitehaven beach), it īpaši skatā noaugšas, patiešam izskatās pēc baltas pasakas – Balto debesu pludmale. Šī pludmale atrodas Austrālijas ZA piekrastē, Kvīnslendā. Šī pasakaini balto smilšu pludmale, kas izveidojusies salas ielīcī, pieder lielākajai no 74  salām Whitsundays salās. Šo, ap 6 km garo pludmali veido vienas no pasaulē tīrākajām silīcija smiltīm, kurās silīcija saturs sasniedz 98 procentus.

Whitehaven baltās smiltis visticamāk zemes vēstures gaitā sanesušas jūras straumes, jo apkārtējās salas silīcija materiālu nesatur, bet pirmais cilvēks – komandieris EP Bedvels šeit kāju spēra vien 1879. gadā.

Whitehaven pludmale ir viena no Austrālijas fotogrāfētākajām, bet cnn.com to pat atzinis kā 2010 gada ekoloģiski draudzīgāko pludmali. Daudzas reizes šis baltais brīnums atzīts par Austrālijas un Kvīnslendas tīrāko pludmali.

Lai salas aizsargātu, šeit, pašā Lielā Barjerrifa nomalē, izveidots Whitesundays Nacionālais parks.

Pludmalē var nokļūt ar laivu no sauszemes ostām Airlie Beach and Shute Harbour, kā arī no Hamiltona salas. ja esat nolēmuši turp doties, neņemiet līdzi suni kā arī cigarešu paciņu. Pīpēt un atpūsties kopā ar četrkājainajiem draugiem šeit aizliegts.

Whitehaven

0 Atbildes to “Whitehaven pludmale, Austrālija”



  1. Komentējiet

Komentēt




Reklāma

Rīgas Tūrisma Aģentūra

Kontakti

e-pasts: jaila@inbox.lv

Draugi

Labākie ceļojumi: www.rta.lv http://celojumuagentura.wordpress.com/ Viss par telpaugiem: http://istabasaugi.ucoz.lv/

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.